❤ annyeonghaseyo ❤ ♫ Gadis Blogger ♫ : 2013
annyeonghaseyo . nae beullogeuleul bangmunhae jusyeoseo gamsahabnida

Tuesday, 3 September 2013

cuti semester


Assalamualaikum , hello , annyeonghaseyo...

Hai semua , Sbelum tu Afie nak mohon maaf sgt2 sbb dah lama x update story kat blog... Afie busy sgt2 dgn assignment yang kena hantar before final exam ... dah dekat2 nak cuti semester pon bnyk lagi assignment yang lecturer bagi ... okay , lupakan pasal assignment sbb skunk tgh fkir pasal cuti semester ... yess alhamdulillah , pjam celik dah abes sem 1 dkt kolej nie ... tension pon ade bila dekat2 nak final exam nieyh . mne taknyerr nak kne hntr assignment yg berlambak tuh , dgn nak kne stdy utk final lagi , adoiiii smpai demam2 nak buat smua tuh , nasib baik mse final tuh smua berjalan dgn lancar, alhamdulillah ... okay cter psal cuti semester kan , ha , cuti semester kali nie Afie blik perak . dah lama sgt tak blik perak , rindu dah rasenyerrr dgn kwn2 kat perak ... sape2 yang duduk kat perak tuh , klau terjmpa Afie tgur2 lhaa ye ... InsyaAllah nnty Afie blas blik ... okay lhaa smua , Afie nak berundur diri dulu , maklumlhaa nak gi jln2 pusing pkan ipoh , hahaha (mcm xpnah pegi pkan ipoh plak) ...

bbye... sayonara ...




Saturday, 10 August 2013

raya ..


assalamualaikum , konichiwa , annyeonghaseyo

hello2 , selamat hari raya aidilfitri , maaf zahir dan batin . Afie nk mohon maaf klau ade salah dan silap yang Afie sengaja mahupun tidak sengaja Afie lakukan . okay2 , macam mne korg punye first day raye , seronok tak ? mesti seronok pnyerr kan , yela mne taknyerr berkumpul dgn smua spupu2 dekat dan jmpe sedara mara jauh , mesti best kan . alhamdulillah sambutan hari raya Afie seronok sgt , bile dpt jmpe anak sedara , spupu2 Afie yang dduk jauh2 tuh .. seronok tak terkata lhaa , malam raye , family Afie kat kg buat smbutan hari jadi spupu kecik Afie then buat mkn2 skit, mcm rumah terbuka jgak lhaa kiranyerr .... tapi apakan daya , raya ketiga smua dah pakat balik rumah msing2 , mne xnyerr smua dpt cuti smpai ahad nieyh ... wuaaaaa .... Afie rindu smua spupu Afie ... okaylah2 , jemput2lhaa dtg raya umah Afie kat perak .. hehehe
 
bbye , sayonara

Wednesday, 7 August 2013

Last day puasa


Assalamualaikum , konichiwa , annyeongseyo ,

hari nieyh last day puasa kan , rasa sedih bila ramadhan bakal mninggalkn kita x lama lagi . x tntu lagi thun depan kita sempat atau tidak sambut kehadiran ramadhan yang mulia . InsyaAllah jika diberi kesempatan untuk sambut ramadhan thun depan , syukur Alhamdulillah . okay2 , sudah dekat2 nak sambut hari raya aidilfitri nieyh , smua klengkapan raya dah siap ke nieyh , baju , kasut smua dah beli ke ? ha , kalau blum beli , pegi beli cpat2 , beli skit2 pon dah memadai kot , mmbazir amalan syaitan kan ,, hehehe,  jadi sebelum ramadhan yang bakal berlalu pergi dan syawal yang dinanti bakal tiba di kesempatan ini Afie nak mohon maaf dari hujung rambut hngga ke hujung kaki andai Afie ade terkasar bahasa kepada smua sahabat2 yang mengenali diri Afie nieyh . terutamanya sahabat2 satu universiti dgn Afie , iaitu Jannah , noeliey , cik rara , aisyah , ieyla , iefa , wiwin , mira and zaty . kepada kawan2 blogger Afie , Afie menyusun sepuluh jari memohon seribu kemaafan daripada smua kawan2 blogger andai ada perkataan yang menyinggung hati smua ..

...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
...MAAF ZAHIR DAN BATIN...
...DARIPADA AFIE...

Tuesday, 6 August 2013

Tips For Me + You = Forever


15 Ways To Keep Relationship Working :


1 . Love Each Other

2 . Don't Lie

3 . Keep Communication Open 

4 . Stay Sweet

5 . When You Get Hurt , Just Forgive And Forget

6 . Never Talk About Breaks-Up

7 . Never Say It's Okay Even When It's Not

8 . Forget About ' PRIDE '

9 . If You Say Sorry , Mean It !

10 . Dont Compare Your Pass With Your Present

11 . Dont Talk About Your Stupid Ex 

12 . Give And Take Process 

13 . Beware Of Hiss / Her Feelings

14 .  When You Had A Fight , Don't Let Her Day Pass

15 . Dont Be The Perfect One , Be The Right One


Rahsia Pasangan dan Tarikh Lahir


http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_1.gif Tarikh Lahir pada 1, 9 & 24

Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun dengan
orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir  tarikh ini mudah
terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai  orang yang  tidak menyukainya.
Namun begitu dia tetap dikagumi kerana bersikap  serius  terutamanya yang
berhubung dengan orang ramai. Dalam hal percintaan,  dia  sanggup berhabis
semata-mata untuk memenuhi segala keinginan  pasangannya. Tapi hati-hati
kadangkala dia lebih mementingkan  persahabatan daripada percintaan dan lebih
rela memutuskan cintanya demi sebuah persahabatan yang telah terjalin lama.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_2.gif Tarikh Lahir pada 2, 11 & 30

Orangnya perasa dan mudah tersinggung. Sifatnya yang suka menyendiri membuatkan
dia lebih suka tinggal di rumah. Ramai orang suka bergaul denganya kerana
perwatakannya yang lembut & ramah. Dia paling benci  jika cintanya ditolak atau
dikhianati olih orang yang benar-benar  dicintainya. Namun begitu dia selalu
bersikap sabar dan tidak terburu- buru dalam bertindak. Sayangnya untuk urusan
masa depan dia bersikap pesimis sering mengalah sebelum mencuba.Oleh itu mesti
ada yang  mendorongnya agar tidak terus terjebak dengan sikap pesimisnya.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_3.gif Tarikh Lahir pada 3, 18 & 29

Sabar serta pandai menguasai diri adalah ciri yang khas bagi pasangan  yang
lahir pada tarikh ini. Tapi jangan cuba mempermain-mainkannya, dia akan mengamuk
dengan hebat. Dia tergolong pasangan yang bijaksana dan bertanggungjawab. Sifat
jujur & ramah adalah modal utamanya dalam bergaul. Tapi dalam soal cinta dia
merupakan pasangan yang susah  untuk di mengertikan.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_4.gif Tarikh Lahir pada 4, & 13

Pasangan yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang pandai, suka bergaul dan
mudah berubah pendapat. Dia seringkali tidak yakin dengan diri sendiri.Dalam
soal cinta, dia tergolong pasangan yang mata  keranjang dan suka bertukar-tukar
partner. Sifat ini membuatkan orang  tidak suka apa lagi untuk bersimpati
dengannya. Dia sering bersifat  dingin kepada orang lain kerana menganggap orang
lain merupakan  faktor penyebab timbulnya masalah. Tapi dia memiliki sifat
kelakar,  mudah ketawa dan kadangkala bersikap keanak-anakkan.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_5.gif Tarikh Lahir pada 5 & 17

Yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang optimis, bercita-cita  tinggi dan
punya kecederungan untuk berprestasi. Namun begitu dia adalah seorang yang
berwatak keras dan apa yang diinginkan selalunya dipenuhi.Memandangkan sesuatu
selalunya dari segi yang  menguntungkan.Tapi sayangnya dia suka menganggap remeh
pada orang lain.Dalam soal cinta, berhati-hatilah kerana dia suka bertukar-tukar
pasangan.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_6.gif Tarikh Lahir pada 6, 14 & 27

Dia adalah seorang pasangan yang tidak mahu kalah dan pantang  menyerah.
Kejujuran dan keadilan merupakan sifat yang membuatkan dia  disegani.Dalam soal
cinta dia ingin memberi yang terbaik kepada orang  yang dicintainya.Namun begitu
harga dirinya terlalu tinggi sehingga  dia tidak pernah mengerti mengapa
seseorang itu menolak kebaikannya.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_7.gif Tarikh Lahir pada 7, 28 & 31

Dia adalah seorang yang bersifat terbuka berterus terang &  jujur.Namun dia
mudah sekali terpengaruh dan ingin mencapai sesuatu itu dengan cara mudah. Cinta
baginya sering diertikan sebagai pengisi  masa lapang. Semasa bercinta dia
sangat berhati-hati dan suka sekali merayu dan kalau pasangannya curang dia
dengan mudah meninggalkannya.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_8.gif Tarikh Lahir pada 8 & 23

Dia bersifat peramah dan mudah perasa. Kepada teman-teman dia bersifat lembut &
bijaksana. Namun begitu dia tersisih dari teman- teman kerana rasa rendah diri
yang terlalu menebal. Dia memerlukan  suasana yang seimbang baik sewaktu
berfikir mahupun dalam kehidupan  seharian.Kelemahan yang paling menonjol ialah
gugup dan selalu  dihantui perasaan khuatir tetapi dia adalah seorang yang
penjimat.  Dalam urusan cinta, dia seorang yang tabah dan rela berkorban.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_9.gif Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21

Suka bekerja keras,memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai
cita-citanya.Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah
tersinggung.Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi
persoalan.Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi
dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia
merupakan orang yang paling jahat.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_1.gif  Tarikh Lahir pada 12 & 19

Orang yang lahir pada tarikh ini memiliki sifat suka dipuji.Dia  berharap setiap
orang akan menganggapnya sebagai juara. Pada dasarnya  dia suka berdandan dan
berpakaian rapi.Kerana itu dia sering  membelanjakan wangnya untuk menunjukan
penampilannya.Dalam kehidupan  sehari-hari dia adalah pasangan yang disegani
kerana bakat  kepimpinannya.Sifatnya yang bijaksana membuatkan dia disegani
dalam  pergaulan.Dalam urusan cinta, dia adalah pasangan yang sangat susah
untuk dipercayai.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_1.gif  Tarikh Lahir pada 15, 20 & 26

Jangan mengharapkan sifat romantis dari pasangan yang lahir pada tarikh ini.Dia
tergolong dalam orang yang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi
sesuatu. Namun begitu dia selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi
sesuatu masalah. Dia sangat benci pada perkara-perkara yang berbau keributan
terutama yang menimbulkan huru-hara. Dalam hal percintaan dia menuntut untuk
lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya. Namun
begitu sikapnya disenangi oleh kawan-kawan.

http://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/Numbers/th_1.gif  Tarikh Lahir pada 22 & 25

Wataknya paling susah untuk dimengertikan. Kadangkala dia disukai kerana
kebaikannya dan kadangkala dia dibenci kerana perbuatannya.Namun buat
teman-teman dia merupakan orang penuh pengertian. Dalam pelbagai situasi dia
lebih suka merendahkan diri jarang sekali mahu menonjolkan kelebihannya pada
orang lain. Pasangan jenis ini terkenal sebagai perayu dan sebab itulah dia
diberi jolokan  seniman asmara.

Just for you


Today,
Tomorrow,
Forever,
I still love you,
But you don’t believe it,
We have a little faith,
That becomes to big,
all that little things that makes me sick,
I can cry about it,
Or all my tears ar gone,
But please listen,
I don’t know what i have done wrong,
Maybe you can give me a how,
And a why,
Now i cry,
So my tears are not gone forever,
Maybe i will see you again,
or never,
Maybe we can talk,
or not,
But one thing i can’t do,
You can came back in my home,
But even all that shit,
I still love you,
And i will thank you,
For all the beautiful memories you left,
of you and me.

salam perkenalan


Assalamualaikum , konichiwa , annyeonghaseyo

okey sebelum Afie nak tulis apa2 , Afie nak mohon maaf klau ade kekurangan pada blog Afie . Afie baru je lagi dalam dunia blogger , klau ade kekurangan harap2 dpt bntu Afie ye.

okey Afie knalkn diri Afie dulu , nama sbenar Afie Nur aina syafiqah , tp pnggil afie je .. umur baru 18 tahun , skunk stdy kat kolej universiti teknologi islam kat negeri sembilan , jurusan diploma pendidikan , asl ipoh perak . own by Mr. Kecik .

maaf kalau ade kekurangan dalam blog Afie nieyh , Afie baru je ceburi dunia blogger , klau ade salah dan silap harap tegur2 lhaa ye ... 

sayonara , bye